dissabte, 6 d’agost del 2011

Protestes a Xile

El dijous passat a Xile va ser un dia funest. El govern no va permetre manifestar-se als estudiants i aquests van sortir al carrer igualment. Aquesta acció els va costar una fortíssima, i violenta en extrem, repressió per part de la policia. El rebuig ciutadà a aquesta injustificable resposta va ser massiu. A la nit es van iniciar "les cassolades" a bona part de Santiago i a altres ciutats del país. Persones normals i corrents, de totes les classes socials, van sortir als carrers i van abocar-se als balcons i a les finestres, amb olles, cassoles, paelles..., i les van fer sonar en senyal de protesta contra el govern i com a suport als estudiants.

Adjunto un vídeo que explica millor que mil paraules el que va passar i exemplifica el que es va viure en unes quantes parts de Santiago, on la iniciativa de "les cassolades" també va ser reprimida per la policia.


En el vídeo s'hi escolta el soroll de les cassoles, que es va prolongar durant dues hores o més per tota la capital. Va ser molt impressionant veure com aquest país es desperta i la gent reacciona davant de tanta perversitat.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada