dissabte, 14 de maig del 2011

Més de 30mil persones surten al carrer per protestar contra Hidroaysén

Ahir a la tarda, a l'Alameda, hi va haver una nova manifestació en contra del megaprojecte hidroelèctric. La gent havia estat convocada a través de les xarxes socials i agrupacions mediambientals. Més de 30mil persones van arribar fins a Plaza Italia per rebutjar la construcció d'hidroelèctriques a la Patagònia.

La protesta, tot i que havia estat autoritzada, es va veure interrompuda, una vegada més, per la violència policial (tal com havia passat el dijous, amb la manifestació d'estudiants a favor de l'educació pública). Els Carabineros ("Pacos"), que van actuar amb una força desmesurada, van reprimir la manifestació a la vora de La Moneda i van detenir més de 70 persones. Com ja és costum, els "guanacos" (carros que llancen aigua) i les bombes lacrimògenes van dispersar els assitents... 

Aquest rebuig de la ciutadania és en contra de les cinc hidroelèctriques que Colbún i Endesa volen construir en els rius Baker i Pascua, a la regió d'Aysén. A més de centenars d'hectàrees inundades (un autèntic desastre per a les comunitats que viuen a la zona), hi hauria una estesa elèctrica de més de 2mil quilòmetres per alimentar d'energia les grans empreses mineres del nord del país.

El dilluns passat la Comisión de Evaluación Ambiental de Aysén va aprovar el projecte en un procés que ha estat ple d'irregularitats i d'intervencions de les autoritats al seu favor.


Protestas ante HidroAysen proyecto de cinco centrales hidroelectricas Protestas contra HidroAysén, proyecto de cinco centrales hidroeléctricas en Chile

1 comentari: